Close

Written by: MARINA MIXAHLIDOU on 10 Ιανουαρίου, 2019
shutterstock541600759

Μειωμένη συλλογή αίματος παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας, αλλά και της αύξησης των κρουσμάτων ιώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προχωρά σε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος και ώρα 9.00 πμ-20.00μ.μ.. με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αίματος αυτή τη χρονική περίοδο.

«Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, οι ανάγκες των ασθενών και ιδιαίτερα των ατόμων που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και περιμένουν να μεταγγιστούν εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένες, δημιουργώντας πίεση για τη θεραπεία τους. Ας συνεισφέρουμε όλοι, όπως μπορούμε, δίνοντας αίμα για τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη», αναφέρει το ΕΚΕΑ και προσθέτει ότι «Για να δώσεις αίμα χρειάζεται να είσαι 18-65 ετών , να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες, να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας και εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Be the first to comment here.

Name
Email
Your comment